Friday, 8 April 2011

**Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang**

"Terima kasih kerana masih melayan aku dan keturunanku dengan baik walaupun aku telah membunuh ibumu. Kau tau, kau sedar apa yang aku buat itu salah, berdosa. Tapi kerana cintamu terhadap rupaku, hartaku dan sifatku yang sentiasa membenarkan kau melanggar hukum tuhan dalam kehidupanmu, cepat sekali kau melupakan kemarahanmu yang menghukum itu padaku. Kau lebih mencintai kesenangan dunia daripada ibumu, aku tahu. Aku senang sekali. Aku sebenarnya tidak cinta kepadamu. Tetapi aku sentiasa ingin mendekatimu kerana aku ingin menghancurkan keturunanmu!"

Saban hari kita mendengar tentang penindasan saudara kita di Palestin. Perkara yang sama ditayangkan. Cerita yang sama dipaparkan. Semangat yang sama dikobarkan. Pengendahan yang sama dilakukan. Bagaikan tiada penghujung. Sikap manusia yang kian jelek dengan ulasan peperangan. Kian 'immune' dengan berita yang seakan 'tidak ada kena mengena' dengan kehidupan kita. Peperangan? Penindasan? Pembunuhan? Kita sudah terbiasa bukan? Tidak ada lagi gelengan kepala tatkala perkataan-perkataan ini sampai ke cuping telinga kita. Sampai ada yang mengeluh, "Haaaihhhh, perang je koottt??"

Ada apa dengan Palestin? Sesungguhnya bumi itu bukan hanya tanah gersang yang menyaksikan tumpahan darah semata-mata. Tanah itu pernah menyaksikan Amirul Mukminin Khalifah Umar al Khattab berjaya mendapatkan kunci kota Baitul Maqdis drp pemimpin Kristian yang menguasai kota itu pada tahun 636M. Sebaik sahaja memegang kunci itu, Umar mengisytiharkan SELURUH BUMI PALESTIN sebagai tanah wakaf umat Islam. Tanah tanah suci itu kian gersang dihujani darah dan air mata....

Bukanlah Allah tidak berlaku adil kepada umat manusia. Bukan jua tidak berkuasa memenangkan agamanya. Ketahuilah, sesungguhnya kemenangan Palestin itu adalah PASTI. Ini adalah janji Allah. Tapi adakah kita ini sekadar penonton yang hanya menunggu masa untuk bersorak atas kemenangan Islam kelak? Atau akan turut sama berjuang menjadi batu-batu kecil yang merupakan asas kukuh kepada tangga kemenangan Islam itu?

Daripada Abu Hurairah r.a. berkata, bahawasanya Rasulullah s.a.w. bersabda: Tidaklah akan berlaku qiamat, sehingga kaum Muslimin memerangi kaum Yahudi sehingga kaum Yahudi itu bersembunyi disebalik batu dan pohon kayu, lalu batu dan pohon kayu itu berkata: "Hai orang Islam, ini orang Yahudi ada dibelakang saya. Kemarilah! Dan bunuhlah ia!" kecuali pohon ghardad, kerana sesungguhnya pohon itu adalah dari pohon Yahudi." (HR Bukhari dan Muslim)

Membantu saudara seislam di Palestin... Kedengaran jauh sekali hubungan itu bukan? Hakikatnya, al-Quran telah menyatakan bahawa MUKMIN ITU BERSAUDARA (49:10). Maka bukankah talian persaudaraan itu sentiasa menjadi alasan kita dalam segala macam urusan kehidupan ini? Dari sekecil-kecil rindu-rinduan sehinggalah ke sebesar-besar politik, bukan?

Sering juga kita tertanya-tanya tidakkah sejagat melihat penindasan dan ketidakadilan ini? Sejagat tidak buta tetapi kabur. Kita telah dikaburi dengan kebatilan yang telah dirancang pihak zionis. Kebatilan hitam yang menutupi kebenaran sehingga hitam itu dilihat sebagai warna universal yang menjadi fitnah dalam kehidupan kita. Fitnah yang telah memasuki segala dimensi kehidupan kita, menguasai tingkah laku, pemakaian, pemakanan, percakapan, pendidikan dan PEMIKIRAN kita khususnya.

KEBATILAN YANG TERANCANG AKAN MENGATASI KEBENARAN YANG TIDAK DIRANCANG

Saya melihat akar kemenangan di sini selain doa yang sudah tentu merupakan senjata umat Islam ----> ialah PERANCANGAN. Brothers and sisters, time to be tactical! Yahudi telah membahagikan gerakan mereka untuk mengaburi mata masyarakat dunia kepada lima

  • Ekonomi
  • Media
  • Agama
  • Senjata
  • Temple Establishment

Untuk menumpaskan mereka, kita perlu menumpaskan satu persatu lima perkara ini. Fokus pertama, EKONOMI. Kewangan yang stabil memudahkan penyebaran palsu melalui media, kajian agama dan kitab mereka, bekalan peperangan dan pembinaan temple. Satu perkara yang harus disegerakan ---> BOYCOTT! Bosan bukan dengan perkataan ni? Tp inilah cara terbaik untuk kita melumpuhkan ekonomi mereka.

Untuk maklumat lanjut sila ke laman web ini

Mungkinkah setiap tegukan SUNKIST, STARBUCKS, FANTA,SPRITE atau COKE, setiap gigitan McDONALDS, KFC atauNESTLE, setiap aplikasi LOREAL, MAYBELLINE atau REVLON, setiap helai pakaian dari MARKS&SPENCER, RALPH LAUREN, GAP,DISNEY atau LEVI'S, setiap semburan pewangi CALVIN KLEIN,GIORGIO ARMANI, TOMMY HILFIGER atau AMBI PUR yang kita miliki, setiap satu itu menyumbang kepada pembunuhan saudara kita sendiri.

Sukar ditinggalkan kemewahan duniawi yang mampu kita miliki, namun sukar lagi untuk kita menjawab dihadapan saudara kita kelak di akhirat... Mari kita mulakan usaha memboikot. Sekiranya tiada yang menyokong kita, percayalah, dalam diam, dunia sedang memerhatikan kita dan menjadikan kita sumber kekuatan agar mereka boleh memulakan langkah juga. Tgkla video ni. ;)

Berkenaan intro yang belum terurai.... Janganlah kita menjadi seperti wanita itu yang menerima dan tidak sanggup meninggalkan lelaki yang hadir dalam hidupnya itu. Wanita itu sendiri yang membuka pintu dan membenarkan kehadiran jejaka pujaannya itu dalam hidupnya. Lantas, kehidupannya telah dikawal oleh jejaka itu tanpa sedar sehingga dia tidak terkesan dengan kematian ibunya. Lelaki itu pula hanya bertujuan untuk menghancurkan keturunan wanita tersebut. Betapa wanita itu telah dipermainkan. Menggadaikan keturunan demi cinta yang dusta dan khianat. Janganlah kita membunuh saudara-saudara kita di Palestin hanya kerana kesilapan kita dalam membawa masuk jenama-jenama yang menyokong Israel dalam kehidupan kita. Benar, kita berasa tidak mampu hidup tanpa barangan tersebut, namun, jika kita refleks kembali analogi diatas, kita pastinya tidak mahu menjadi seperti wanita tersebut bukan? =)
"Dan kebanyakan manusia tidak akan beriman walaupun engkau sangat menginginkannya" (12:103)

Tetapkan niat dan serahkan segalanya kepada Allah. Berdoa agar diri ini istiqamah kerana Allah jualah yang memegang hati kita. Minta ditetapkan hati ini dijalannya. Semoga kita mempunyai saham di jalan kemenangan yang telah dijanjikan Allah ini.RAKYAT PALESTIN MENJADI PELARIAN DI TANAH MEREKA SENDIRI
SAMA-SAMA KITA MEMBANTU

No comments:

Post a Comment